American Beauty


Yes, ännu en fullträff! Detta har varit en bra filmdag, med andra ord. American Beauty är full av intressanta karaktärer och plot twists. Den är smått galen och ganska psykologisk vilket är right up my alley.(Jag blev även kär i den blommiga koftan och den runda ryggsäcken i bilderna ovan.)


A Clockwork Orange

 
Idag bestämde jag mig för att se A Clockwork Orange, äntligen! Jag har länge varit osäker på om det är något för mig eller ej nu men nu tog jag mig i kragen och gav den en chans. Som tur var! Jag älskar den! Jag älskar Malcolm McDowell som Alex och jag älskar språket med alla knäppa, ryska slangord.
Denna film var the perfect redemption efter att ha sett Pineapple Express igår kväll - jag tror jag är allergisk mot Seth Rogen.

På tidenNu har jag försummat den här bloggen i lite över 6 månader. Oops.

Jag startade denna måndag med att se Le Belle Personne, en fransk film med dåligt matchade undertext. Jag måste hela tiden under filmens gång synkronisera undertexten med talet (något som är extra svårt när man inte kan språket) och vid filmens slut var undertexten förskjuten med nästan 300 sekunder (!).
Jag hade gillat filmen mer om det inte var för det lilla problemet. Den var väldigt fransk.

RSS 2.0