Woki Organic Market

 
 
Tänkte mest bara dela med mig av min och Annas middag igår. Vi har faktiskt ätit på Woki Organic Market en gång förut, då tillsammans med vår arbetskompis Beata, och eftersom vi gillade det så mycket var vi tvungna att återvända. Denna gång åt vi båda deras Bolognese lasagna, samma som jag åt förra gången, faktiskt!
Det var supergott och mysigt, jag gillar verkligen atmosfären där inne. Tråkigt nog vågade jag inte riktigt fota resten av stället, men det är hälften restaurang, hälften ekologisk matäffar. Väldigt coolt!
Till efterrätt delade vi på en halloncheesecake, samma som jag åt förra gången, faktiskt. Tyvärr fick jag bara extremt dåliga bilder av den, men kände mig tvungen att slänga med en ändå. :)
 
Imorgon åker vi hem! Jag har inte riktigt fattat det än, trots att jag i princip är klar med min lilla packning och allt annat som behöver fixas. Jag har till och med köpt lite matsäck! Vi lämnar nog lägenheten vid 12 imorgon och flyget ska lyfta 15:10. Snart börjar det nog pirra lite.
Nu ska jag diska och sedan trycka i mig en pepparkaka eller sju innan det är läggdags!

En onsdag på Ikea


Hej! I förrgår tog vi oss ut till Ikea för andra gången. Jag behövde ett täcke och Anna ville ha en tavellist, och dessutom var vi sugna på lite svenskt. Upplevelsen var mycket bättre den här gången än förra; då åkte vi på en lördag eftermiddag, big mistake! Denna gång var det lite folk, ingen stress och bara allmänt trevligt.

Jag köpte mitt täcke (egentligen är det två tunna täcken för 3,99€/st), Anna köpte sängkläder och tillsammans köpte vi deras mest basic värmeljushållare, GALEJ, ett 4-pack för 0,99€.
Efter vi handlat klart gick vi förstås upp till restaurangen, där Anna åt köttbullar och jag - som inte riktigt hade råd - åt fruktsallad och bröd. Jag unnade mig i alla fall en liten KitKat!

Till sist gjorde vi även ett återbesök i Tienda sueca, den svenska matbutiken. Där finns det bland annat Marabou Mjölkchoklad (dock bara i rullar?) och Kalles Kaviar. Vi riktade emellertid in oss på något lite mer juligt; lussebullar. pepparkakor och julmust. Efter det kände vi oss till slut klara för hemsresa och tog L95:an tillbaka till Ronda Universitat.
 
Vår mysiga julfika den kvällen!

Nu är det snart dags att börja packa för hemfärd, men det går nog snabbt med tanke på att vi bara ska ha handbagage med oss den här gången. Skriva listor kan man åtminstone göra redan nu, på saker som behöver göras, behöver kommas ihåg och behöver tas med tillbaka till Barcelona. Köpa bussbiljetter till flygplatsen. Slänga sopor. Annat viktigt. Det bästa är att pappa och farfar snällt nog har erbjudit sig att hämta oss på Arlanda. 

Offer me that deathless death

 
Hej bloggen! Innan jag och Anna flyttade till Barcelona lovade jag mig själv och andra att jag skulle börja blogga igen. Nu när vi har bott här i 6 veckor kanske det är dags att uppfylla det löftet. Skäms på mig! Jag kan åtminstone skylla på att vi har haft både Wifi- och tidsbrist.

Bilderna är från tidigare idag. Eftersom vi inte får jobba den här veckan så får man försöka hitta på annat att göra, vilket inte är svårt i den här staden, så vi började med att gå till banken och betala hyran för lägenheten. Efter det gick vi längs Rambla de Catalunya till Plaça de Catalunya där vi hängde en stund vid fontänerna och statyerna. Det finns även en skridskobana där så här i vintertid!

Efter det gick vi till McDonald's och åt en sen lunch, för att sedan gå mot Plaça de la Universitat. Vi stannade i några butiker på vägen, Anna köpte julklappar och vi luktade på parfymer tills luktsinnet gav upp.
Till slut var vi framme vid Universitat där vi vek av in på Carrer dels Tallers, vår gata, och även den som syns på sista bilden. Supermysig gata!
Väl hemma lagade vi vår paradrätt; fiskpinnar, med mos gjord på några potatisar som var kvar sedan förra veckan. Och majonnäs, massor med majonnäs! Så gott.

Nu är det faktiskt bara fem dagar kvar tills vi åker hem till Sverige för att fira jul och mysa med familj och vänner. Det känns bra - men väldigt overkligt - att spendera någon vecka i Söderhamn. Myyys.
Hur som helst, nu måste jag gå och skölja ur färgen jag har i håret. Det här var kul, det borde jag göra om någon gång!

 


RSS 2.0